Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Καλοκαιράκι έχει η καρδιά μου...

  Έρχεται επιτέλους το καλοκαίρι και όλοι νιώθουμε τη ζεστασιά και την ξεγνοιασιά του να μας επηρεάζει. Ωστόσο, ένα νέο πρόβλημα προκύπτει για την απασχόληση των παιδιών μας τώρα που τα σχολεία θα κλείσουν. Τι θα κάνουμε για να τους γεμίσουμε δημιουργικά τα μεγάλο κενό ωρών που παρουσιάζεται, ώστε να μην περάσουν παθητικά τις ώρες τους μπροστά από κάποια οθόνη και απομονωμένα από συνομηλίκους τους; Η απάντηση είναι απλή. Θα αναζητήσουμε κάποιο καλοκαιρινό πρόγραμμα εργαστηρίων , κατά προτίμηση πρωινών, ώστε να μην αλλάξει κατά πολύ η ρουτίνα τους ούτε και να στερηθούμε τον κοινό μας χρόνο μετά την εργασία μας. Τέτοιου είδους εργαστήρια (γνωστά και με τον αγγλικό όρο summer camp) διοργανώνονται από δημόσιους αλλά και ιδιωτικούς φορείς και αφορούν είτε αθλητικές είτε καλλιτεχνικές δραστηριότητες για παιδιά. 
  Το Κέντρο Παιδικών Δραστηριοτήτων "Πυγολαμπίδα" θα προσφέρει στους γονείς τη δυνατότητα ψυχαγωγικής απασχόλησης των παιδιών ηλικίας 6-8 ετών για το θερινό διάστημα από 15 Ιουνίου έως 31 Ιουλίου. Εκεί καθημερινά από τις 8.30 έως τις 13.30 θα παρέχεται μια σειρά εργαστηρίων που θα έχουν ως θέμα την αρχαία μυθολογία. Εργαστήρια εικαστικών, μουσικοκινητικής αγωγής, δραματοποιημένης αφήγησης, θεατρικού παιχνιδιού και άλλα διαδραστικά δρώμενα θα "ζωντανέψουν" τους θεούς του Ολύμπου, τους σπουδαίους μυθικούς ήρωες, όπως ο Οδυσσέας, ο Θησέας και ο Ιάσονας, την αρπαγή της ωραίας Ελένης και τον τρωικό πόλεμο και πολλές ιστορίες του Αισώπου. Τα εργαστήρια στόχο έχουν να περάσουν τα παιδιά ευχάριστα το χρόνο τους με άλλα παιδάκια ίδιας ηλικίας, να δημιουργήσουν νέες φιλίες, ενώ απαλλαγμένα από το άγχος της μάθησης να ψυχαγωγηθούν και να διασκεδάσουν. Κι όλα αυτά μέσα σε ένα φιλικό περιβάλλον και υπό την εποπτεία και την καθοδήγηση έμπειρων παιδαγωγών.
  Όσοι λοιπόν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στο καλοκαιρινό πρόγραμμα της Πυγολαμπίδας δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα: 2114039129, 6976696306, για να ζητήσετε επιπλέον πληροφορίες και να κρατήσετε θέση. Εγγραφές θα πραγματοποιούνται έως τις 5 Ιουνίου.
Σας περιμένουμε με χαρά...
Πυγολαμπίδα. Ομήρου 70, Πλατεία Νέας Σμύρνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου